Visie en dienstverlening

Onbegrip, euforie, woede, opluchting, spanning, berusting. Voetbalwedstrijden daargelaten wekt niets zoveel emotie op als IT. Waarom? Omdat het mensenwerk is.

Een kille inrichting van een informatiesysteem volgens procesbeschrijvingen doet geen recht aan de wensen en ideen van de mensen die er mee moeten werken. Men heeft niets met zon systeem. Men voelt er zich niet senang bij.
Anderzijds: vraag aan vijf medewerkers hoe zij het systeem zouden inrichten en je krijgt tien verschillende antwoorden. Of helemaal niets. Dat schiet ook niet op. Tussen deze twee ogenschijnlijke tegenstrijdigheden loopt een kronkelend pad, waarlangs de eenzame implementatiemanager zich begeeft. Voortdurend alert op veranderingen en stemmingswisselingen.

Drie stellingen om u verder te helpen: Een nieuw informatiesysteem moet k intern verkocht worden. Mensen kopen iets omdat ze het nodig hebben of er beter van worden. Krijgt u de voordelen niet voor het voetlicht dan bent u f een slecht verkoper f u heeft het verkeerde systeem aangeschaft.

De invoering van een nieuw systeem leidt onherroepelijk tot veranderingen. En veranderen doet pijn. Hoe groter de voordelen, hoe hoger de pijngrens.

Een probleemloze implementatie bestaat niet. Het vooraf dichttimmeren van een project met een dik pak systeemvereisten is zinloos. Iedere afwijking geeft dan frustraties. Het pad is immers niet recht maar kronkelend.

Wat

Zelfstandig interim-manager; interim- en adviesfuncties op het gebied van:

  • Algemene bedrijfsvoering (lijnmanagement)
  • Verandermanagement
  • Selectie en implementatie van informatiesystemen
  • Business consultancy en ontwikkeling informatiebeleid
  • Sales- en accountmanagement
  • Marketing en productmanagement
  • Sparringpartner en praatpaal
  • Partner van Whise, leverancier van software voor makelaars en projectontwikkeling
  • Partner van Active Discovery, cloudapplicaties en webdevelopment
  • Partner van Mondius; leverancier van ERP-systemen, mobiele applicaties en datamana-gement


Ik beschik over ruime ervaring in het ontwikkelen, verkopen en implementeren van generieke en specialistische ICT-oplossingen voor onder andere de volgende branches: vastgoed, (locale)overheid en groothandel/logistiek.

Mijn tarieven zijn alleszins redelijk en ik beschik over een VAR-verklaring, BTW-nummer en sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wie

Ruim 15 jaar ervaring als senior manager en directeur bij softwarebedrijven. Ontwikkelen-verkopen-implementeren-veranderen-managen: BREUKEL kent het speelveld en weet hoe de hazen lopen.

U zoekt een pragmatische peoplemanager en adviseur die niet bang is om een harde noot te kraken? Met BREUKEL veranderen de zaken.

BREUKEL Interim-management is sponsor van voetbalvereniging Wilhelmina Boys